Word SDE-participant van één van de parken van Endona

Investeer met een certificaat in een zonnepark

De overheid biedt verschillende regelingen waarmee wij de mogelijkheid hebben om lokaal, gemeenschappelijk en duurzaam energie op te wekken. De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) is er een van. Een andere regeling is de Stimuleringsregeling Duurzame Energieopwekking (SDE). Met beide regelingen kunnen wij zonneparken aanleggen. Het verschil zit hem in de financiering.

Tot 4% rendement

Voor de SDE-projecten geven wij certificaten uit. Als SDE-participant kun jij deze certificaten kopen. Je verstrekt als het ware een lening, waarmee je het opwekken van duurzame energie ondersteunt. Afhankelijk van de looptijd van het certificaat (5, 10 of 15 jaar) ontvang je respectievelijk 3, 3,5 en 4% rendement op je investering. De opbrengst is niet afhankelijk van de resultaten. De eventuele winst wordt gestort in een sociaal-maatschappelijk fonds waarover de participanten mogen meebeslissen.

Project Zonneweide Torenallee Raalte: Certificaten kopen?

Tot 31 juli 2023 is het mogelijk om certificaten te kopen van het project Zonneweide Torenallee Raalte. De certificaten van het Energiepark Heeten zijn vergeven.

Brochure participeren Torenallee
Ja, ik wil graag participeren in Endona!

Met het invullen van dit formulier ga ik nog geen bindende overeenkomst aan. Op basis van de ingevulde gegevens wil ik graag nader geïnformeerd worden:

* : Rendementen: 3,0% bij looptijd van 5 jaar // 3,5% bij looptijd van 10 jaar // 4,0% bij looptijd van 15 jaar.
** : Maximaal 1 kindercertificaat per kind voor kinderen t/m 12 jaar // maximaal 2 kindercertificaten per kind voor kinderen van 13 t/m 18 jaar.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel