Duiventil Stevenskamp

18 april 2023

De imposante duiventil, onder architectuur ontworpen door Wim Maas, is weer terug op het terrein van Stevenskamp. Oorspronkelijk komt de duiventil uit Bathmen. Sinds september 2001 staat de duiventil bij Stevenskamp en was nu toe aan een renovatie. Alle werkzaamheden zijn door vrijwilligers uitgevoerd, maar het materiaal en de huur van een mobiele kraan voor de herplaatsing kosten wel geld. Met een bijdrage uit het sociaal maatschappelijk fonds Energie Park Heeten van Endona is de duiventil opgeknapt o.a. door leerlingen van Carmel College Salland. De originele tekening van de architect en de sierlijke stijl maakt het een leuk project voor de jongeren.

De duiventil staat voorbij de volière en jeu de boules-banen, naast het wandelpad, aan de rand van het weiland. Deze locatie is gekozen om de gemakkelijke aanvliegroute voor de duiven. Ook hebben ze hier een goede vluchtweg richting het struikgewas, met het oog op roofvogels en katten.

Bij de keuze van het materiaal is gelet op duurzaamheid, zodat we met z’n allen nog jaren van dit bijzondere bouwwerk kunnen genieten.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel