Fondsen

Endona is een coöperatie waar vrijwilligers zich inzetten voor duurzame energie en heeft geen winstdoelstelling. Een deel van de opbrengsten van onze SDE-zonneparken vloeit terug in de lokale gemeenschap via het Sociaal Maatschappelijk Fonds. Eens per jaar worden er lokale initiatieven aangedragen die een bijdrage uit het fonds verdienen. Initiatieven waar de lokale gemeenschap baat bij heeft. Het bestuur maakt een selectie van de initiatieven en stelt de bedragen vast. De participanten van het park kiezen uiteindelijk welk initiatief een bijdrage krijgt uitgereikt.

Sociaal Maatschappelijk Fonds Energie Park Heeten

Sinds 2019 ondersteunt dit fonds allerlei goede doelen in en om Heeten. Van €300,- voor de aanleg van een padelbaan tot €2.000,- voor een nieuw, toegankelijk terras voor het KulturhusTrefpunt. Het Sociaal Maatschappelijk Fonds Energie Park Heeten heeft heel wat mooie initiatieven kunnen ondersteunen.
Lees meer

Sociaal Maatschappelijk Fonds Zonneweide Torenallee Raalte

Vanaf 2023 heeft Zonneweide Torenallee Raalte ook een Sociaal Maatschappelijk Fonds. Initiatieven uit Raalte of het buitengebied komen in aanmerking voor een bijdrage.
Lees meer

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel