Projecten

Een energieneutraal Salland, dat is onze ambitie. Om dat voor elkaar te krijgen, zorgen wij voor stroom van het land: 100% groen. Sinds 2017 ontwikkelen we diverse projecten in Salland om de landelijke vraag naar duurzame energie te kunnen beantwoorden. Projecten om energie op te wekken en projecten om de energie op te slaan, te verkopen en distribueren.

Zonneweide Torenallee Raalte

Op een perceel van 2,3 hectare aan de Wijheseweg bij Raalte realiseerden we een nieuw zonnepark: Torenallee Raalte. In 2019 waren de eerste gesprekken met omwonenden en sinds begin 2022 leveren de 6.480 zonnepanelen energie. Deze wekken energie op voor zo’n <aantal> huishoudens. Dit project is een SDE-project: vanaf begin 2023 kun je participant worden. Een deel van het project is een SCE-project. Dat betekent dat je deelnemer kunt worden en profiteert van de opbrengsten.
Lees meer

Energiepark Heeten (EPH) – innovatieve projecten

In 2018 is het Energie Park Heeten (EPH) opgeleverd. Een zonnepark aan de rand van Heeten waarop 7.750 zonnepanelen liggen op 3,5 hectare grond. Het park is in ontwikkeling en zoekt nog deelnemers. EHP is meer dan een park waar duurzame energie wordt opgewekt. Er zijn diverse innovatieve projecten en pilots om te kijken of de lokaal opgewekte energie ook kan worden opgeslagen, verkocht en gedistribueerd. Met Gridflex, Flexcoop en Wattflex onderzoeken en testen we de mogelijkheden.
Lees meer

Zonneweide Boerhof Heeten

Sinds januari 2018 verzorgen 300 panelen de elektriciteit die Boerhof Projectinrichters nodig heeft. Endona was initiatiefnemer en kreeg ondersteuning van Escozon uit Heeten voor begeleiding en coördinatie.
Lees meer

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel