Inspireren en innoveren

Onze missie
  • Endona wil met schone, duurzame bronnen lokaal energie opwekken, opslaan en leveren. Bestemd voor eigen inwoners en bedrijven – volledig onafhankelijk van de landelijke spelers.
  • Met Zonnepark Heeten als baanbreker wil Endona een voorbeeld en inspirator zijn voor soortgelijke projecten, met dezelfde doelstellingen.
  • We streven naar een energieneutraal, duurzaam Salland. Waar alle gratis bronnen zoals zon, wind en biomateriaal aangewend worden voor een schone energievoorziening met een minimum aan verspilling.
Onze visie
  • Door de gemeenschap te laten profiteren van hun eigen energieproductie, creëren we trots en saamhorigheid. Het profijt dat we behalen moet teruggegeven worden aan de inwoners, in de vorm van goedkope energie en/of door rendement in de vorm van certificaten.
  • Met draagvlak, steun en nieuwe initiatieven genereren wij een vliegwieleffect waarmee we ons duurzaamheidsideaal, een energieneutraal Salland in 2030, kunnen bereiken.

 

Anderen over ons:

“Endona won het Goudhaentje. Met reden. Het energiepark in Heeten is één van de eerste initiatieven om een zonnepark te realiseren in Overijssel. Extra bijzonder is dat het een initiatief is dat volledig door inwoners is genomen. Ik ben trots op dit duurzame project, maar bovenal op de initiatiefnemers die dit door veel doorzettingsvermogen tot een goed einde hebben gebracht”.
Frank Niens, Milieuwethouder gemeente Raalte.

“Ik ben er enorm trots op dat dit lokale initiatief is gelukt. Een prestatie van formaat van alle betrokken vrijwilligers die er jarenlang bijna al hun vrije tijd in hebben gestoken. Endona levert een waardevolle bijdrage aan de verduurzaming van ons energieverbruik.
Ons doel is om in 2050 een energieneutrale provincie te hebben, te beginnen met twintig procent nieuwe energie in 2023. We verwachten veel van dit soort initiatieven uit de samenleving zelf. Daarom ondersteunen wij lokale initiatieven om te professionaliseren, onder meer door uitwisseling van kennis. Tot slot is dit energiepark mede mogelijk geworden dankzij het Energiefonds Overijssel.”
Annemieke Traag, Gedeputeerde (Energie, Milieu, Europa) van de provincie Overijssel.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel