SCE – Investeren in lokale energie!

Als inwoner van Salland kun je mee-investeren in lokale energie. Je wordt eigenaar van een stukje zonnepark bij jou in de buurt. Hiermee maak je het opwekken van duurzame energie mogelijk en het levert je een leuk zakcentje op!

SCE-projecten

Endona legt zonneparken aan die stroom opwekken voor Salland. Om deze parken te financieren, maken we gebruik van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) van de overheid. Met de SCE-regeling kunnen omwonenden en bedrijven mee-investeren in een productie-installatie voor duurzame energie (zonnepark) in een vooraf bepaald postcodegebied. Samen met de andere deelnemers ben je verantwoordelijk voor het zonnepark. Je rendement is afhankelijk van de opbrengst van de opgewekte energie.

Hoe kun je deelnemen?

  • Je investeert eenmalig € 500,00 (of € 750,00 voor het project Manege Heeten) in het specifieke project;
  • Je wordt voor € 10,- per jaar lid van Energie Coöperatie Endona UA. Met het lidmaatschap kun je deelnemen aan meerdere SCE-projecten.

Wat levert het op:

  • Je ontvangt ongeveer €40,- tot €50,- duurzaamheidsvergoeding per jaar gedurende 15 jaar + 1 jaar uitloop. (€75,- voor project Manege Heeten);¹
  • Na de looptijd van het project (16 jaar) ontvang je je geïnvesteerde bedrag van €500,- (of €750,- voor project Manege Heeten) volledig terug;¹
  • Als deelnemer krijg je, samen met de andere deelnemers, zeggenschap over onder andere de winstverdeling van het project.

Pas als de subsidie is toegekend en het project daadwerkelijk van start gaat, ben je deelnemer. Het dus heel interessant om aan deze regeling deel te nemen. Deelname is niet geheel zonder risico, omdat de investering een achtergestelde lening is.

(1) Genoemde bedragen zijn richtbedragen en zijn realistisch, maar afhankelijk van nader te bepalen factoren, zoals het aantal zonuren en de opbrengst van opgewekte energie. Deelnemers aan het project bepalen in vergadering zelf de winstverdeling.

Actuele projecten

Op dit moment kun jij je inschrijven als geïnteresseerde voor één (of meer) van de onderstaande projecten.
Voor Zonnedak Linderte is een wachtlijst.

Energie Park Heeten - Eerste inbreiding Energie Park Heeten - Tweede inbreiding Zonneweide Torenallee Stichting Manege Heeten

Klant worden?

Ben je nog geen klant van Endona, en betrek je jouw energie op dit moment van een andere leverancier? Dan is dit misschien wel een goed moment om over te stappen! Wanneer je namelijk duurzame energie (gas en elektra) van Endona gaat afnemen, profiteer je van onze scherpe tarieven en krijg je jouw stroom van het Sallandse land.

Meer over klant worden

 

Meer weten?

We hebben alle achtergrondinformatie verzameld op pagina met veelgestelde vragen (FAQ):

Toelichting & FAQ

Staat jouw vraag er niet bij of wil je persoonlijke informatie dan kun je contact met ons opnemen via sce@endona.nl of 0572 794 525.

Of lees uitgebreide achtergrondinformatie op de volgende websites:

RVO Hier Opgewekt

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel