SCE – Investeren in lokale energie!

De gemeente Raalte heeft een duurzaamheidsbeleid uitgestippeld: In 2050 is Raalte energieneutraal en in 2030 zijn we op 49%. Om ons heen in de Gemeente zien we al veel gebeuren, maar we zijn er nog lang niet. Er staat ons nog wat te doen!

De overheid biedt ons per 1 april 2021 de gelegenheid om via het subsidieproject SCE (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking) hieraan invulling te geven (voorheen de postcoderegeling).

De SCE betreft een regeling voor het lokaal, gemeenschappelijk en duurzaam opwekken van hernieuwbare elektriciteit. Deze regeling zorgt ervoor dat omwonenden en bedrijven (t/m 3 x 80A) kunnen deelnemen in een productie-installatie voor duurzame energie in een vooraf te bepalen postcoderoosgebied.

Om deel te kunnen nemen vragen wij twee dingen van je:

  • Je investeert eenmalig € 500,00 in het specifieke project;
  • Je wordt voor € 10,00 per jaar lid van Energie Coöperatie Endona UA.

Wat levert het op:

  • Je ontvangt gedurende 15 jaar + 1 jaar uitloop een duurzaamheidsvergoeding van ongeveer € 75,00 (1) per jaar. Je verdient je investering dus in ongeveer 7 jaar terug;
  • Na de looptijd van het project (16 jaar) ontvang je je geïnvesteerde bedrag van € 500,00 volledig terug;

Wanneer je je voor deze regeling aanmeldt, ga je nog geen directe verplichting aan. Het is nu nog niet zeker of de subsidie in ons geval wordt toegekend. Tot het moment waarop het project daadwerkelijk van start gaat loop je dus ook geen financieel risico. Het dus zeer interessant om aan deze regeling deel te nemen!

(2) Genoemde bedragen zijn richtbedragen en zijn realistisch, maar afhankelijk van nader te bepalen factoren: Bedragen zijn afhankelijk van de opbrengst van de opgewekte energie zoals het aantal zonuren en deelnemers aan dit project bepalen in vergadering zelf de winstverdeling.

 

Actuele projecten

Op dit moment werkt Endona aan meerdere SCE projecten, elk met hun eigen kenmerken en afspraken. Voor sommige projecten hebben we reeds voldoende deelnemers, voor andere zijn we op dit moment op zoek naar nieuwe deelnemers. Bij weer andere projecten zoeken we in eerste instantie deelnemers binnen een bepaalde (besloten) kring. Check hieronder voor welke projecten je op dit moment kunt aanmelden!

Zonneweide Torenallee

Klant worden?

Ben je nog geen klant van Endona, en betrek je jouw energie op dit moment van een andere leverancier? Dan is dit misschien wel een goed moment om over te stappen! Wanneer je namelijk duurzame energie (gas en elektra) van Endona gaat afnemen, profiteer je van onze scherpe tarieven en krijg je jouw stroom van het Sallandse land.

Als je klant bent of wordt krijg je bovenop het eerdergenoemde bedrag van € 75,00 (1) nog eens € 15,00 extra per jaar.

Meer over klant worden

 

Meer weten?

We hebben alle achtergrondinformatie verzameld op pagina met veelgestelde vragen (FAQ):

Toelichting & FAQ

Staat jouw vraag er niet bij of wil je persoonlijke informatie dan kun je contact met ons opnemen via sce@endona.nl of 0572 794 525.

Of lees uitgebreide achtergrondinformatie op de volgende websites:

RVO Hier Opgewekt

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel