Endona Maatschappelijk Fonds wijst gelden toe aan initiatieven in Heeten

19 november 2019

De Energie Coöperatie Endona heeft bepaald dat een deel van de opbrengst van het Energiepark Heeten (EPH) terugstroomt naar de gemeenschap. Hiervoor is het Endona Maatschappelijks Fonds opgericht. Dit wordt naast een deel van de opbrengst gevuld met vergoedingen die het bestuur, bestaande uit vrijwilligers, ontvangt voor het geven van presentaties aan derden. Een fonds wat in Heeten dorp en buitengebied initiatieven ondersteunt ten algemeen nut, of groep personen. Via media en nieuwsbrieven is er opgeroepen initiatieven aan te melden.

Participatiehouders stemmen

Het Energie Park Heeten is mede mogelijk gemaakt door participanten die certificaten hebben in Energie Park Heeten. Iedere Participatiehouder EPH heeft stemrecht in de besteding van de gelden. Dit stemmen gebeurt in de vergadering van Participatiehouders. De eerste vergadering sinds de opening van EPH in september 2018 vond plaats op maandag 18 november 2019.

Bedragen toegewezen

In volgorde zijn er bedragen toegewezen aan:

  1. Groep Oostewechel ten behoeve van plaatsen van 10 professionele bijenkasten in Heeten. Een project waar ook Schoolkinderen in betrokken worden.
  2. KulturhusTrefpunt ten behoeve van een zichtbare en toegankelijke terrasopstelling op maandagen.
  3. HOV ten behoeve van uitbreiding feestverlichting Heeten van dorpsstraat naar Johannalaan.
  4. Herensociëteit Salahom ten behoeve van Heeten klassiek, het organiseren van kleinschalige concerten in Heeten.

 

Het bestuur van Endona feliciteert de initiatieven en wenst ze succes bij de uitvoering. In 2020 is er weer de mogelijkheid voor initiatieven zich aan te melden om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel