Zonnepark Heeten krijgt subsidie van Gemeente Raalte

5 september 2017

Ozb, erfpacht, leges; de gemeentelijke lasten voor het energiepark in Heeten zijn hoog. Met een subsidie probeert de gemeente Raalte initiatiefnemer Endona tegemoet te komen.

Raalte geeft een ton subsidie aan initiatiefnemer Endona voor de realisering van het Heetense energiepark. Daarmee moet de coƶperatie de financiering van het zonnepanelenpark aan de Heetense rondweg rond kunnen krijgen, verwacht het Raalter college van burgemeester en wethouders.
Binnen de totale exploitatie zijn de gemeentelijke lasten relatief hoog, legt wethouder milieu en financiĆ«n Frank Niens uit. ,,Dat komt door de leges, ozb en erfpacht die betaald moet worden. Endona heeft ons daarom gevraagd of die ozb en erfpachtcanon verlaagd kunnen worden. Dat doen we niet, want de belastingverordening biedt die ruimte niet en de wozwaarde wordt jaarlijks opnieuw bepaald. Maar we willen wel een subsidie van in totaal 100.000 euro beschikbaar stellen. Die smeren we uit over een periode van vijftien jaar.”

Het Raalter college besloot in 2014 nog geen subsidie te verlenen, maar doet dat nu dus wel. Argumenten daarvoor zijn onder meer dat de landschappelijke inpassing van het park aan de rand van het dorp leidt tot kostenverhoging en dat dit project ‘van groot belang’ is voor het halen van de duurzaamheidsdoelen van de gemeente.

De gemeenteraad neemt op 28 september een besluit over het toekennen van de subsidie.

Bron: Benny Koerhuis, Stentor 5 september 2017

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel