Open ochtend Zonneweide Torenallee in aanbouw

6 september 2021

Op de Open Energiedag op zaterdag 11 september is de zonneweide in aanbouw aan de Wijheseweg 7 (ter hoogte van de afslag Hogeweg) in Raalte van 10.00 tot 12.00 uur te bezichtigen. Enkele mensen van Energiecoöperatie Endona U.A. leggen uit wat er gaat komen en vertellen over de participatiemogelijkheden in dit park.

Het initiatief voor de zonneweide is in 2019 genomen door Endona. In april is begonnen met de terreinwerkzaamheden. Momenteel wordt het montagesysteem aangebracht. Er is dus genoeg te zien. De verwachting is dat Zonneweide Torenallee in december dit jaar in gebruik wordt genomen. De zonneweide dankt zijn naam aan de vroegere benaming van dit gebied, zoals bleek uit het ‘Veldnamenboekje’.

De zonneweide wekt 100% groene stroom op voor circa 875 huishoudens. De weide heeft een vermogen van 2,915 MWp en een verwachte opbrengst van ca. 2.500.000 kWh per jaar.

Wanneer de aangevraagde SCE-subsidieregeling wordt toegekend kunnen maximaal 100 inwoners en bedrijven uit Raalte, met postcodes beginnend met 8101, 8102, 8103, 8107, 8111, 8131 of 8141, onder voorwaarden deelnemen in het zonneweideproject. Daarnaast is het mogelijk om te participeren door obligaties te kopen met een aantrekkelijke rente. Op 11 september krijgen bezoekers hier meer informatie over.

Bezoekers op 11 september wordt verzocht op de fiets te komen, er is beperkte parkeergelegenheid. Bij het organiseren van de Open Energiedag wordt uiteraard rekening gehouden met de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus.

Check: Daar krijg je Energie van!
Open ochtend Zonneweide Torenallee in aanbouw
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel