Het Zonnepark

Inpassing in het landschap

Aan de rand van de dorpskom ligt 3,5 hectare grond klaar waarop inmiddels het merendeel van de 7750 geplande zonnepanelen zijn geplaatst. De panelen worden verdiept geplaatst en afgeschermd door een grondwal met haag. Met deze inpassing wil de coöperatie zoveel mogelijk recht doen aan het landschap en tegemoet komen aan de wensen van omwonenden. Een mooi project dus, ethisch en esthetisch.

Schoon en stil

Op de geplande locatie zijn puinresten aangetroffen van een oude boerderij. Puin met resten van asbest. Ondanks dat dit puin onder een halve meter grond ligt, en er geen directe noodzaak voor sanering is, kiest de gemeente er toch voor om het puin te verwijderen. Een duurzaamheidsproject als dit, hoort natuurlijk te starten op schone grond.

En wat betreft het geluid; zonne-energie is van nature stil. Om mogelijke geluidshinder nog verder te beperken is voorzien in een techniekgebouw, waarin met name de omvormers centraal kunnen worden ondergebracht.

Capaciteit

Voor zonneparkbegrippen is 3 hectare met 7750 panelen misschien een ‘kleintje’. Endona ziet dat anders. Want als je er een heel dorp met 600 huishoudens en bedrijven van kunt laten profiteren, dan is het gewoon ‘groots’. De capaciteit van het park is  ca. 2 Megawatt. Overcapaciteit van de panelen kan teruggegeven worden aan het net.

Tijdlijn

Bekijk de tijdlijn van het project door met de muis over de hotspots te gaan.

Tijdlijn

Binnenkort wordt de tijdlijn verder verfijnd. Zo gauw de planning helder in beeld is, zal deze worden getoond op deze pagina.

Grondwerkzaamheden
Plaatsen hekwerk
Bouw techniekgebouw
Plaatsen zonnepanelen, omvormers en overige technische installaties
Testen en ingebruikname installatie
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief!

 

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u andere vragen? Neem gerust contact op:

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogeliik gemaakt door:

Energiefonds Overijssel