Zonnepark Heeten

Inpassing in het landschap

Aan de rand van Heeten ligt 3,5 hectare grond waarop inmiddels het merendeel van de 7750 geplande zonnepanelen staan. De panelen worden verdiept geplaatst en afgeschermd door een grondwal met haag. Met deze inpassing wil de coöperatie zoveel mogelijk recht doen aan het landschap en tegemoet komen aan de wensen van omwonenden. Een mooi project dus, ethisch en esthetisch.

Bekijk de aanleg van het zonnepark

Lokale energie, 100% groen

We willen onafhankelijk zijn met eigen, lokale energie

Zonne-energie; lokaal opgewekt en voor eigen gebruik; dat is stap 1. Maar we willen meer. Ons doel is om straks regionaal onafhankelijk en energieneutraal te zijn.

Dat betekent dat we niet alleen de energie lokaal opwekken, maar ook lokaal verkopen, distribueren en opslaan in milieuvriendelijke zeezout-batterijen.
Het door Endona opgezette GridFlexproject is een pilotprogramma dat  de mogelijkheden hiervoor onderzocht. Buurtbewoners hebben in dit project de ‘lead’.

Lees meer over GridFlex

 

Endona als energiebedrijf

Energie coöperatie Endona is verkoper van de Heetense stroom. ‘Energie van Ons’ (EVO) zorgt voor de back-up op het moment dat er niet voldoende capaciteit is. EVO is een overkoepelende organisatie met lokale energieleveranciers, en staat garant voor de continuïteit van de levering.

Winst voor de gemeenschap

Omdat Endona geen winstdoelstelling heeft stroomt de omzet terug naar de gemeenschap en kan gebruikt worden voor uitbreiding en nieuwe initiatieven.

 

Capaciteit

In zonneparkbegrippen is 3,5 hectare met 7752 panelen misschien een ‘kleintje’. Endona ziet dat anders. Want als je 600 huishoudens van stroom kunt voorzien, dan is dat gewoon ‘groots’. De capaciteit van het park is 2,2 Megawatt.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel