Zonnepark Endona belangrijk voorbeeld in Gemeente Raalte

3 oktober 2017

Met trots moeten de Endonabestuurders de raadsvergadering van 28 september jl. van de gemeente Raalte hebben bijgewoond. De lokale partijen en het College waren het vrijwel unaniem eens; Energiepark Heeten is een prachtig duurzaamheidsinitiatief van een kleine, hechte samenleving.

Het was een salvo van complimenten, waarderingen en steuntoezeggingen. Een mooiere bevestiging is er nauwelijks te krijgen, als je je drie jaar hebt ingespannen om zo’n ambitieus project van de grond te krijgen.

Wethouder Frank Niens formuleerde het als volgt: “Wij willen Endona complimenteren met de volhardendheid, vasthoudendheid en de energie waarmee zij dit project trekken. Het is een belangrijk voorbeeldproject in onze gemeente. Wij leren er veel van. Endona leert er veel van en wil die kennis ook nog eens delen.”

In de raadsvergadering was het ‘Energiepark’ als agendapunt opgenomen vanwege de subsidie die de coöperatie had aangevraagd. Een subsidie in de vorm van lastenverlichting, uitgesmeerd over 15 jaar. [Lees hier het artikel uit de stentor].

Met 21 stemmen vóór, en 3 tegen werd door de Raad het Collegebesluit goedgekeurd om tegemoet te komen aan dit verzoek van Endona.

Andere toejuichingen kwamen er vanuit de provincie. Gedeputeerde Staten noemde het initiatief een ‘boegbeeldproject’. Ook zij hadden respect voor de visie en aanpak, als het gaat om aanjagen van zonne-energie-projecten vanuit de samenleving.

Met de subsidietoekenning komt de financiering van het park weer een flinke stap dichterbij.

Zonnepark Endona belangrijk voorbeeld in Gemeente Raalte
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel