Zonneweide Torenallee Raalte

Op een perceel van 2,3 hectare aan de Wijheseweg bij Raalte realiseerden we een nieuw zonnepark: Zonneweide Torenallee Raalte. Dit project (ongeveer 7.000 zonnepanelen) is aangelegd met behulp van twee subsidieregelingen van de overheid: de Stimuleringsregeling Duurzame Energieopwekking (SDE) en de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Ingewikkelde termen, maar kort gezegd zijn het mogelijkheden om gezamenlijk te investeren in projecten die lokaal energie opwekken. Je kunt je tot 31 juli 2023 aanmelden als SDE-participant.

SDE-Participanten gezocht: tot 4% rendement

Als SDE-participant koop je een of meerdere certificaten ter waarde van €250,-. Je verstrekt als het ware een lening, waarmee je het opwekken van duurzame energie ondersteunt. Afhankelijk van de looptijd van het certificaat (5, 10 of 15 jaar) ontvang je respectievelijk 3, 3,5 en 4% rendement op je investering. De opbrengst is niet afhankelijk van de resultaten. De eventuele winst wordt gestort in een sociaal-maatschappelijk fonds waarover de participanten mogen meebeslissen. Lees meer over participeren in het project Zonneweide Torenallee.

Meld je aan als SDE-participant van Zonneweide Torenallee
Deelnemen aan dit project

Zonneweide Torenallee Raalte breidt naar verwachting in 2023 uit met 348 panelen aan de voorzijde. Voor dit stukje maken we gebruik van de SCE-regeling. Dat betekent dat je als omwonende kunt deelnemen aan dit park. Je investeert eenmalig een bedrag in een zonnepark en je wordt lid van Energie Coöperatie Endona UA. Gedurende de looptijd van het project (16 jaar) ontvang je een duurzaamheidsvergoeding. Het rendement is afhankelijk van de opbrengst. Na de looptijd ontvang je jouw geïnvesteerde bedrag volledig terug. Als deelnemer ben je, samen met de andere deelnemers, betrokken bij de financiën van het zonnepark. Je verdeelt de opbrengsten en beslist samen over hoe je omgaat met eventuele tegenvallers.

Word SCE-deelnemer van Zonneweide Torenallee
Het verschil tussen deelnemen en participeren

De overheid biedt verschillende regelingen waarmee wij de mogelijkheid hebben om lokaal, gemeenschappelijk en duurzaam energie op te wekken. De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) is er een van. Een andere regeling is de Stimuleringsregeling Duurzame Energieopwekking (SDE). Met beide regelingen kunnen wij zonneparken aanleggen. Het verschil zit hem in de financiering.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Contact

Wil je meer informatie of heb je andere vragen? Neem gerust contact op:

Met dank aan

Samenwerken aan Nieuwe Energie, mede mogelijk gemaakt door:

Energiefonds Overijssel